Tips bij aanschaf van een bladblazer

Bladblazers GroentechniekHoogerheide

Blaas weg dat blad!

De een ziet het vallen van het blad als het begin van een mooi nieuw seizoen, voor de ander kondigt het een jaarlijkse noodzaak aan: bladruimen. Doet u het niet dan blijft er een dikke, gladde massa liggen die uitglijgevaar vergroot en planten verstikt. Uiteraard kunt u er de hark of bezem voor uit de schuur halen, maar met een bladblazer bent u heel wat sneller klaar. Dat deze meer kracht bezit dan een hark hoeven we niet toe te lichten. Wat we ons wel kunnen voorstellen is dat u zich de volgende zaken afvraagt:

Is de aanschaf van een bladblazer ook nuttig met een kleine tuin?
Jazeker! We hebben bladblazers in alle soorten, maten en prijsklassen dus zowel voor de professional als voor de eigenaar van een kleine tuin. Voor kleine tuinen hebben we zelfs bladblazers die ook kunnen zuigen, zodat de bladeren als bij een stofzuiger worden opgevangen in een zak. Laat ons weten waar u de bladblazer voor gaat gebruiken en wij stemmen ons advies af op de grootte van uw terrein.

Wat is de reden om te kiezen voor een elektrische, benzine- of accubladblazer?
Heeft u de bladblazer nodig voor het schoonhouden van een groot oppervlak, dan is een ruggedragen bladblazer op benzine het overwegen waard of een accumachine met backpack accu. Deze zijn wel wat zwaarder dan een elektrische (230 Volt) bladblazer maar ook krachtiger. Een elektrische bladblazer behoeft daarentegen geen brandstof en minder onderhoud, maar beperkt vanwege het snoer wel weer uw bewegingsvrijheid. Het antwoord daarop is de bladblazer met een accu, die tegenwoordig in kracht niet veel onderdoet voor een elektrische of benzine bladblazer. Samen nemen we uw wensen en het gebruik van de bladblazer door en komen zo vanzelf bij het type bladblazer dat het beste bij u past en in het geval van een benzinemotor ook welke brandstof daarbij hoort.

Krijg ik van een bladblazer geen last van mijn armen en mijn rug?
De bladblazermerken die wij verkopen, Husqvarna en Toro, staan bekend om hun ergonomische ontwerpen. Neemt u de bladblazer met regelmaat voor een groot terrein ter hand dan adviseren we een ruggedragen model waarmee u uw lichaam minder belast. Ook de handgedragen modellen zijn zo ontworpen dat u ze makkelijk kunt vasthouden, zonder bijvoorbeeld veel last te hebben van trillingen. In ons advies nemen we uw gezondheid en veiligheid overigens altijd mee. Ook een bladblazer kent kleine gevaren met bijbehorende oplossingen zoals een veiligheidsbril voor rondvliegend stof of gehoorbescherming tegen overmatig geluid.

Kan ik de bladblazer ook voor andere dingen gebruiken dan alleen voor blad?
Absoluut! Een bladblazer leent zich ook uitstekend voor het opruimen van ander vuil. Met een licht model blaast u zo uw tuinhuisje uit, met een zwaar model verzamelt u ook wat groter snoeiafval met gemak.

Dus welke bladblazer past nu het beste bij mij?
Dat kunnen we het beste samen in onze showroom bepalen, waarbij het handig is als u zich bovenstaande zaken al heeft afgevraagd. Wij vinden het belangrijk dat u uiteindelijk met de bladblazer de deur uitloopt die voldoet aan al uw wensen en aan uw budget.

Vergt een bladblazer veel onderhoud?
Veel is een groot woord, maar het is het zeker waard om uw bladblazer één keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven. Iets waar wij bij Groentechniek Hoogerheide overigens ook in gespecialiseerd zijn.  Als u uw bladblazer na het seizoen – dus rond februari/maart – bij ons brengt, zorgen wij dat hij weer piekfijn in orde klaarstaat om het snoeiafval van de geknipte heg bij elkaar te blazen. Ons onderhoud aan bladblazers omvat onder andere:

  • schoonmaken van de lucht- en benzinefilters
  • afstellen van de gaskabel, bougie, ontsteking en carburateur
  • nakijken van de pakkingen
  • schoonblazen van de motor

Haal- en brengservice
Groentechniek Hoogerheide heeft een eigen haal- en brengservice. Schaft u bij ons een nieuwe bladblazer aan, dan kunnen we hem met uitleg bij u thuis afleveren, zodat u de bladblazer onder begeleiding voor het eerst gebruikt in uw eigen omgeving. Wij zien u graag in onze showroom aan de Buitendreef 2a in Hoogerheide.

Wilt u alvast de verschillende bladblazers bekijken? Hieronder staat ze voor u opgesomd.

 

Elektrische bladblazer:

Toro bladblazer 51558

Toro 51558,

Benzine bladblazer:

Husqvarna 125BV

Handgedragen Husqvarna 125B

Husqvarna-350BT

Ruggedragen Husqvarna 350BT

 

Bladblazer op accu:

Handgedragen Husqvarna 536 LiBX BLi940

Husqvarna 536 LiBX BLi940

Handgedragen Husqvarna 536 LiBX + BLi940 (backpack)